söndag 28 november 2010

Supporter eller huligan???

Vi var på hockey igår. Det var många år sedan jag sist var och såg en match. Med Ina och Tomas på besök så hade vi bestämt oss för att se matchen mellan Timrå och Luleå. Har bott i Timrå i 15 år men mitt hjärta klappar fortfarande för Lule. Vi hade ståplats biljetter och lulehalsdukar på oss... så vi fick stå/sitta med den lilla luleklacken som följt med. När vi stod där tänkte jag mycket på hur publiken betedde sig... Att hejja fram sitt eget lag är väl det man som supporter ska ägna sig åt, eller?? Kände att ilskan kokade under skinnet på mig då medlemmar (fulla sådana dessutom) ur klacken häcklade och använde könsord mot Timrås hejjarklack och skällde på domaren med lika fula ord. Nu var det ju bara några få av de 15-20 st som var med som ägnade sig åt detta, men det tar bort den goda stämningen. Det som också slog mig var.. vilka är det som står på ståplatsläktaren?? Jo det är ungdomar! Barn från 7-8 år och uppåt. Vilken anda skolas dom in i?? Vart riktigt uppretad och arg när jag såg små Timrå barn stå och reta luleklacken som då i det stora flertalet bestod av män som var alkoholpåverkade... och att dessutom dessa "män" hakade på barnens idioti. Tack och lov gick publikvärden in och sa till barnen. Men vad får vi för publik om barn redan i denna tidiga ålder lär sig av de äldre att man ska häckla motståndarna???
Fotbollen har länge haft problem med huliganer... hockeyn har klarat sig.. men är vi på väg dit där också?? Matchen mellan Djurgådens- Brynäs igår drog ut på tiden på grund av läktarbråk, flygande raketer och saker som kastades in på isen. Oerhört trist tycker jag. Dessutom anser jag att sport och alkohol inte hör ihop! Att man har alkoholförsäljning inne på arenan är för mig helt obegripligt! Sluta med det så kanske buset stannar hemma. Matchen i övrigt var bra tycker jag då som håller på Lule ;).
Nu ska ju detta vara en scrapblog egentligen.... så jag kastar väl in en layout också. En glad sådan efter detta utlägg med hockeyn. Ina och Leo som busar. Gjort med Nooks november kit. Ett kit som är såååå vackert att titta på, men jag har haft svårt att skapa med det.
Vill ni se mera skapade alster tycker jag ni ska springa över till Söndagsbilagan av Allt om Scrap. Vi i teamet tolkar en underbar skiss gjord av Annelie Maddock. Klicka här. Önskar er en fortsatt trevlig första advent. Tack för att du kikade förbi.Kramiz Maja

3 kommentarer:

 1. Underbar bild på underbara barn =)
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Härlig layout som vanligt! :o) Kan inte annat än hålla med dig om allt du skriver om sport, alkohol och hejarklackarnas beteende. Har ju själv sonen inom bandyn... Tråkigt att han som 7 åring redan får höra i skolan att deras lag suger av ca 1 år äldre killar...

  SvaraRadera
 3. Visst är det tråkigt med allt kring Supportrarna som ska ha en trevlig stund som kan urarta... Stackars barn som får fel sida av saken.

  Men din LO är så läcker snyggt med stygnen ;) Kram Aase

  SvaraRadera

Pga av massa Spam på senare tid granskar jag nu alla kommentarer. Tack för att du kikade förbi =)