tisdag 12 juli 2011

Bok med hårda pärmar och C6 kuvert

Är ni som jag?! att ni samlar ideér, utmaningar och att göra saker på små lappar som dräller omkring överallt?? Nu tänkte jag råda bot på mina lappar som jag aldrig hittar när jag behöver dem ;). En liten scrapbok!


Och det är denna typ av lappar jag vill förvara i boken...


En massa scrappiga projet och utmaningar jag tänkt göra. Ofta sitter jag vid datorn och surfar runt,hittar en kul utmaning, river en papperslapp kluddar ner och sen vips så har den försvunnit i röran på mitt scrapbord. Detta blir iaf ett försök till organiserat kaos! För ofta är detta lappar jag bara vill spara en kort stund och sedan slänga dem i vart fall, så jag ville ha ett enkelt sätt att ha dem på en plats så att jag hittar igen dem. Har försökt att ha en bok att skriva i förr, men den blir rätt kladdig och ful efter ett tag. På det sätt jag nu gjort boken, så är den fin hela tiden ;) Lite fler bilder på boken....Några detaljer först då... Det jag gjort är att jag tagit vanliga C6 kuvert som jag klätt in i mönstrade papper från Octber Afternoon. Spill jag haft kvar från äldre kollektioner som bara blivit liggande. Ja några papper var ju faktiskt helt oklippta i också. Pärmarna är gjorda av vanlig kartong som jag först målat med vit akrylfärg. Har mest dekorerat framsidan. Kuverten inne har fått vara C&S. Mönstrena är så fina i sig. Nu några bilder på själva innehållet i boken...
Tanken är alltså att jag ska kunna lägga i mina lappar i kuverten och när jag gjort utmaningen, eller DT jobbet så kan jag hiva lapparna och fylla på med nytt. Denna bok innehåller 6st kuvert med tanke på följande innehåll AOS, Creativica, 100% Norr, utmaningar, ideér och scraphistorier. Den sista sidan med scraphistorier är en tanke om allt jag skriver ner om vad barnen säger eller gör.... för lappar skriver jag jämt! Men att hålla rätt på lapparna har varit lite svårare. jag hoppas på detta sätt få det lite mera samlat. Hoppas ni blev inspirerade att prova =).Tack för titten!Kramiz Maja

9 kommentarer:

 1. Super snygg:) jag skriver upp utmaningar i en bok, men brukar glömma bort att titta i den..

  SvaraRadera
 2. smart och så snyggt! Kul att du använt olika papper, fint med knapparna

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bok; både idén och alla färger :-) Kramiz K

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bok du har gjort! Jag har gjort en liknande men med mindre kuvert och i den förvarar jag mina uppstämplade motiv. Din idé med att få ordning på lapparna tilltalar mig väldigt mkt :)

  SvaraRadera
 5. Skulle bara in hit och hämta (kopiera) din bloggadress ;o) Men jag kan ju inte låta bli att kommentera också :o) Vad snyggt och fiffigt!!! Skulle verkligen behöva en själv också! Fast för min del misstänker jag att jag ändå har lapparna på bordet... heheh...

  Ha det bäst! Kram!

  SvaraRadera
 6. shit vad smart.. jag är precis likadan, har määngder med lappar som bara dräller överallt.. genialiska (ja, nästan då) idéer som man tappar bort i röran..

  SvaraRadera
 7. Vilken bra idé! Och jättefin bok :)

  SvaraRadera
 8. Smart!! Själv har jag ett skiss block som jag pumpat till lie på framsidan så det ser lite finare ut på bordet. Men den kommer ju att bli full en dag, då måste jag ju börja om från början.
  Jag kommer nog lifta din ide' :)

  SvaraRadera
 9. Grymt fin bok!! Som en sån här Smash Book som blivit så populär nu. Tycker absolut det är klokt att göra sin egen. Då får man ju den precis som man vill ha den.
  Din är suuupersnygg!!
  Nu blev jag ju helt klart inspirerad att ta tag i en sån här.:-D

  Kram.

  SvaraRadera

Pga av massa Spam på senare tid granskar jag nu alla kommentarer. Tack för att du kikade förbi =)