söndag 12 maj 2013

H2O cykling + en tutorial

Hej världen =) Äntligen har solen lyst på oss och vi har njutit av utevistelse i flera timmar. Fast ledig har vi ju varit i flera dagar och då har det bara regnat. men regn är bra... både för den grönskande naturen och för min scrapbooking ;). Har roat mig i min "studio" med denna layout!


Denna har jag gjort till skissutmaning #13 inne hos Scrap Friends. Skissen ser ut så här. Tävlingsinlägget, om du vill vara med, hittar du HÄR!Några detaljbilder får ni också se... bara för att jag gillar strukturerna och lagren på denna layout ;)

Jag har använt Scraps of Elegances maj kit till denna sida plus en massa klet av olika slag förstås ;). Orkar du med mer bilder??? Om inte hoppa vidare i cyber annars får du gärna stanna kvar och se en liten tutorial i blider på hur jag gjorde denna layout =)... Så då kör vi!


Jag började med att välja ut ett av de mönstrade pappren ur kitet som mest var svart/vitt med text på. Det klistrade jag fast på ett styvare papper för att hindra att pappret rullar ihop sig av allt som jag tänkt lägga på ;). Sedan klistrar jag på silkespapper ( tissue paper ) och rollar över med ett rejält lager gesso. Medan det torkar passar jag på att fixa med lite annat som att måla på gesso på remsor av wellpapp. Jag smetar också på lite gesso på en annan bit mönstrat papper som jag sedan smetar ut med en våtservett, för att få den där härliga "white wash" effekten. Nu får allt detta torka och jag gör ytterligare lite annat smått...


Här har jag byggt en "stor fotomatta" att ha på min layout. I kitet fanns en förpackning med lite olika jornaling spots och tickets. Dessa har jag använt här, samt en del av en förpackning. De läckra doillisarna finns också i kitet. Detta "cluster" har jag limmat ihop. När det var gjort så la jag på lite distress stains här och där... överskottet torkade jag bort med lite hushålls papper. Nu vart det lite stop och jag hann göra lite tvätt och plocka disk, slåss med dammsugaren och... ja ni fattar ;) När jag sedan kom tillbaka så tog jag fram en stencil och lite modelling pasta... och sedan fick jag vänta igen ;)När bakgrunden äntligen torkat så var det dags att börja bearbeta den med lite olika Glimmermist och Distress Stains. Men först klistrade jag dit wellpappsbitarna och den mönstrade pappersbiten jag gjort i ordning. Här sprejar jag  på lite "random" sedan tar jag en våtservett och låter dessa färger blanda ihop sig med varandra. Jag sprejar på rätt flödigt. Till sist stänker jag på lite av den bruna Glimmermisten. Nu ska det torka igen..... och då tar jag fram den andra biten igen... min "stora" fotomatta...


Kom på att jag ville ha lite av den gröna och bruna misten på den också. Plockade också fram en textstämpel som jag gick lös med både på fotomattan och bakgrundspappret. Sist valde jag att spreja lite guld här och var... Tyvärr syns inte det så bra på fotona, men den finns där och glimmrar vackert ;)... Avlutade med att sätta på fotomattan på bakgrunden, klistra på fotot och dekorera lite... Och slutresultatet såg du från början =). Tack för att du orkat läsa ända hit!Happy söndag på er!
Kramiz Maja

13 kommentarer:

 1. Fantastisk lekkert!! Og nyyydelige farger!

  SvaraRadera
 2. Thanks so much for sharing your process! I enjoyed it and it made me think about trying some different techniques, and you're right the english translation is quite funny!!! Beautiful layout!!! Lovely colors.....

  SvaraRadera
 3. Thanks so much for sharing your process, i am going to try some of your techniques, it's so great to be able to get ideas from fellow scrappers....your design is beautiful, i love the colors and textures!!!!

  SvaraRadera
 4. En fantastisk herlig og leken LO, og så flott at du har laget en tutorial til. Kjekt å se hvordan du arbeider :)

  SvaraRadera
 5. Love seeing how you created this! And yes....also loved the English translation!!!

  SvaraRadera
 6. Fabulous tutorial....those pictures are wonderful! And your take on our Scrap Friends challenge is magical. Great job - just AMAZING texture! Thanks so much for joining in:):):)

  SvaraRadera
 7. It looks amazing. I love your colours and you have used the sketch beautifully. It was great to see your creative journey too.

  SvaraRadera
 8. Wonderful, fantastic layout! Love the step photos!

  SvaraRadera
 9. looove your layout! and thanks for sharing the tuto too! beautiful, beautiful details and colors! *love*

  SvaraRadera
 10. MEN så kul Maja! supertack för härlig inspiration och step-by-step! jättekul att följa din skaparprocess, så många läckra detaljer och lager på den här som kommer fram i närbilderna. KRAM

  SvaraRadera
 11. Just gorgeous, wow great tutorial to hun, lovn the textures, layers and that colour...yummy,yummy,yummy!!!!

  SvaraRadera
 12. Wow!!! This is amazing!!! Thanks for the cool step by step & for playing along at SF!!!

  SvaraRadera

Pga av massa Spam på senare tid granskar jag nu alla kommentarer. Tack för att du kikade förbi =)