lördag 1 juni 2013

Recycling / upcycling eller rätt och slätt återvinning =)

Hallå världen! Idag slår jag ett slag för miljön... vår gröna planet som vi ska vara rädd om. Månadens tema inne hos ARTastic är just återvinning och miljö och utmaningen går ut på att göra en sida med så lite "riktiga" scrapsaker som möjligt. Att helt enkelt återanvända förpackningar biljetter och annat som vi gärna annars betalar dyra pengar för att köpa ;)
Den 5:e juni är det världsmiljödagen och det är med den i tanken som Jane gett oss denna utmaning just denna månad.
Jag tycker tanken med miljö är viktigt och själv är jag  i perioder väldigt inne i det och sedan mellan varven blir jag lite bekväm. Hemma hos oss är vi i alla fall noggranna med att sortera våra sopor och vi handlar gärna ekologiskt och närproducerat. Vi gör även  mycket inköp av grejer till barnen på olika second hand butiker ( cyklar, skridskoe, skidor och en del leksaker och kläder) Skulle kunna vara duktigare på att köpa second hand till mig själv också...
Det som slog mig när jag gjorde denna layout var att jag borde kunna tänka mer återvinning i mitt skapande också... och inte alltid "måsta" köpa allt fint. På denna layout jag nu visar er så har jag endast använt bakgrundspappret, bokstäverna och en stencil som är "riktiga" saker.... Ja färg förstås... fast det skulle kunnat vara vilken akrylfärg som helst.Här har jag använt mig av gamla boksidor, spelkort, Primas blomförpackning, wellpapp, gamla mynt och lite annat metallskrot, en dragkedja ( shoppad på loppis för 3kr) samt blommor från ljusmanschetter, som jag också fyndat på loppis. Jag har även använt en gammal napp från barnens nappflaska och stämplat med... det kan ni se på bilden nedan.Blommorna har fått sig ett lager gesso på sig för att matta ner den starka rosa färgen på dem som jag inte ville ha på just denna sida.Utav en del av dragkedjan formade jag till något som kan liknas vid en blomma. Sydde ihop den i mitten bara med lite tråd så den håller ihop.

Konstverket att inspireras av av är denna härliga av  Susan SchenkHoppas ni vill vara med och testa på denna super roliga utmaning. Jag skulle bli så glad om jag hittade er läsare som deltagare i denna månads utmaning hos oss på ARTastic. Du hittar all utmaningsinformation här!

Tack för titten och happy lördag på er!

Kramiz Maja

5 kommentarer:

 1. Åååå som jeg liker denne LOen. Mange herlige gjenbruks ting som du har brukt. Liker glidelåsene, spesielt den du har laget til en blomst.
  Dette er scrappe kunstverk :) Ha en fin,fin. Søndag :)

  SvaraRadera
 2. Your layout is absolutely stunning! Saw it on FB and just had to pop over here, too..I love everything about it!

  SvaraRadera
 3. Kul med spelkorten och allt annat som din kreativitet har placerat på layouten!!! Kram Helene

  SvaraRadera

Pga av massa Spam på senare tid granskar jag nu alla kommentarer. Tack för att du kikade förbi =)