lördag 19 maj 2012

Kroppsarbete och jord under naglarna...

... det är livet det så här i maj =). Jag och Sam har varit ute i trädgården hela dagen tills nu. Potat på i rabatterna, sparkat fotboll och...Kramats i solen. Sam har också hjälpt mig att flytta perenner i vår stora blomrabatt på framsidan av huset. Så här fint blev det när vi var klara...


Ska bli spännande att se hur det blir när allt står i blom. Får väl visa en ny bild senare i sommar. I denna blombädd har jag samlat godingar som pioner, riddarsporrar, bolltistel, funkia, daggkåpor, trädgårdsstormhatt, krollliljor, vallmo, fingerborgsblommor, nävor, iris, daglilja, kärleksört och akleja. Blev lite dåligt djup när jag fotatde, men rabatten är 5meter lång och över två meter bred på bredaste stället.

Årets projekt är detta...


Här har vi redan ifjol byggt en spalje mot grannen. Inte för att vi inte gillar våra grannar, men ibland är det skönt att ha lite insyns skydd när man sitter ute och käkar. Här ska i år planteras klätterros, kaprifol, funkia, lågväxande ros, pion, riddarsporrar och något till... denna är också 5 meter lång och rätt bred. Så idag har jag, när jag tagit mig en paus, suttit i solen med kaffekoppen och trädgårdstidningar och drömt om hur fint det ska bli här ;)


Nu ska jag sätta mig ner och bläddra i mattidningar för att sätta ihop  2 veckors matlistan och sedan åka på Ica Maxi och införskaffa maten också.... Tack för titten! Önskar er alla en fin lördag eftermiddag/kväll.


Kramiz Maja

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med lite jord under naglarna! Har inte kommit igång i trädgården än, men det hinns med! Har haft några dagars batteriladdardagar för mej själv i Sthlm med bla Pyssloteksbesök i dagarna två!

    En liten fråga: Hur har ni fäst armeringsmattorna på reglarna????

    Ha en fortsatt skön helg Maja
    Kram fr Karin som hoppas få jord under naglarna i morrn!

    SvaraRadera

Pga av massa Spam på senare tid granskar jag nu alla kommentarer. Tack för att du kikade förbi =)